به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه از تعیین طولانیترین مرز دریایی جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان خبر داد و گفت: نوآوری اساسی در موافقتنامه ایران و عمان مربوط به نحوه استفاده از منابع احتمالی هیدروکربن موجود در محدوده مرز دریایی است.
سید عباس عراقچی روز سهشنبه در یادداشتی نوشت: در حالی که برخی از کشورهای منطقه و کشورهای خارج از منطقه به تنشهای موجود دامن زده و سعی در تخریب فضای سیاسی حاکم بر روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه دارند، برای نخستین بار بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی و در یک تحول تاریخی یکی از مهمترین و حساسترین اسناد و موافقتنامههای ایران با کشورهای همسایه حاشیه جنوبی خلیج فارس نهایی شده و طولانیترین مرز دریایی جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان تعیین شده است.
معاون وزیر امور خارجه افزود: مذاکرات و گفتوگوهای مربوط به تعیین حدود بین کشورها همواره یکی از دشوارترین و پیچیدهترین مذاکرات در طول تاریخ بوده و حتی کشورهای متحد و همپیمان نیز در خلال چنین مذاکراتی به اختلافات اساسی رسیدهاند که عمدتاً به مراجع بین المللی حل و فصل اختلاف ارجاع شده یا با قدمتهای طولانی لاینحل مانده است.
عراقچی ادامه داد: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران و دولت پادشاهی عمان با توجه به روابط بسیار نزدیک خود و با تکیه بر اصول حسن نیت و حسن همجواری مذاکرات پیچیده و دشوار فنی و حقوقی مربوط به تعیین مرز دریایی خود را با موفقیت به انجام رسانده و گام بسیار مهمی را در تاریخچه روابط فیمابین و تعاملات منطقهای برداشتهاند.
بهگفته وی، این گام مهم درخلال سفر هفته گذشته محمود بن فیصل البوسعیدی وزیر کشور پادشاهی عمان به تهران و دیدار با دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان تکمیل شده و اسناد تصویب موافقتنامه تعیین مرز دریایی بین دو کشور مبادله شد.
معاون وزیر امور خارجه به نتیجه رساندن مذاکرات سخت و دشوار حقوقی و فنی مربوط به تعیین طولانیترین مرز دریایی را بهعنوان اقدام مهم دیگری بعد از تجربه مذاکرات مربوط به برجام نشان دهنده عزم و اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد ثبات و امنیت در منطقه و توسعه گسترده روابط و تعاملات با همه کشورها بهخصوص کشورهای منطقه عنوان کرد.
عراقچی ادامه داد: این امر نشانه دیگری است بر حقانیت موضع اصولی و اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه همه موضوعات منطقهای توسط کشورهای منطقه و بدون حضور دیگر کشورها از طریق مذاکره و گفتوگو قابل تفاهم است.
وی تصریح کرد: نوآوری اساسی موافقتنامه تعیین مرز دریایی ایران و عمان در دریای عمان که حاصل گفتوگوهای فشرده و طولانی دوجانبه بوده است مربوط به نحوه استفاده از منابع احتمالی هیدروکربن موجود در محدوده مرز دریایی بین دو کشور است که صرفاً با توافق دو کشور امکانپذیر شده است.
معاون امور حقوقی و بین الملل خاطرنشان کرد: این نوآوری که در چارچوب اصول و رویههای بین المللی مبنای توافق شده حکایت از عزم و اراده اساسی دو کشور برای گسترش مناسبات و ایجاد ثبات در منطقه داشته و یک الگوی بسیار مناسبی برای کشورهای منطقه محسوب میگردد.
عراقچی، موافقتنامه مرزی با عمان را در سه سطح بین المللی، منطقهای و داخلی حائز اهمیت دانست و گفت: در حالی که اختلافات مرزی بین بسیاری از کشورها در مناطق مختلف جهان تنشهای مرزی بین این کشورها را بهدنبال دارد، ایران و عمان توانستهاند از طریق مذاکره و گفتوگوهای دوجانبه به تعیین مرز دریایی خود مبادرت کنند.
وی اضافه کرد: در حالی که برخی کشورها در منطقه ما با کوبیدن بر طبل جنگ و دشمنی و ایرانهراسی تلاش میکنند که چهره غیرقابل اعتماد از ایران به نمایش بگذارند، ایران و عمان در سایه تدابیر رهبران خود روابط بسیار ممتاز و منحصر به فردی را تجربه میکنند و در بستر روابط بسیار خوب سیاسی دو کشور است که امکان دستیابی به توافقی اینچنین مهم در تعیین مرز دریایی دو کشور دوست فراهم میگردد.
عراقچی همچنین گفت: در سطح داخلی به نتیجه رسیدن مذاکرات و امضای این موافقتنامه نمونه بارزی از همکاری و تعامل سازنده همه دستگاههای ذیربط، بخشهای نظامی و غیرنظامی است.
نظر شما